מוקאיה: אומנות השוקולד של השוקולטייר עודד מקסימוב
בעולם הקולינריה, ישנם אמנים המצליחים להפוך חומרי גלם פשוטים ליצירות אמנות מרהיבות. אחד מהם הוא השוקולטייר עודד מקסימוב, המייסד והיוצר מאחורי מותג השוקולד היוקרתי “מוקאיה”. סיפורו האישי, המעבר מעולם הפנצ’ריות לעולם השוקולד, והפרלינים הייחודיים שהוא יוצר, מהווים השראה לחובבי השוקולד והקולינריה בישראל. רשת 13 מביאה את הסיפור.
המעבר מעולם הפנצ’ריות לעולם השוקולד
בראיון לרשת 13 סיפר עודד מקסימוב איך החל את דרכו המקצועית כיבואן ציוד לפנצ’ריות. במהלך טיול בפריז, חווה רגע מכונן כאשר טעם פרלין שוקולד בחנות מקומית. החוויה העמוקה והמתוקה הזו עוררה בו תשוקה עזה לשוקולד, והוא החליט לשנות כיוון מקצועי ולהפוך לשוקולטייר. בתמיכת אשתו, מכר את עסקיו הקודמים והקדיש שנתיים ללימודי אומנות השוקולד בארץ ובעולם.
הקמת מוקאיה והייחודיות שבפרלינים
לאחר סיום לימודיו, ייסד מקסימוב את “מוקאיה”, מפעל בוטיק לשוקולד הממוקם בתל אביב. המותג מתמחה ביצירת פרלינים בעבודת יד, המשלבים טעמים וניחוחות ייחודיים. מקסימוב ידוע בשילוב ניגודי טעמים מפתיעים, כמו פרלין שוקולד חלב עם פיסטוק מריר, או פרלין פטל עם שוקולד מריר, המשלב בין חמיצות למתיקות. השימוש בשוקולד מריר איכותי מדגיש את העומק והמורכבות של הטעמים ביצירותיו.
חנות הדגל בכיכר המדינה
בחודש יולי 2021, פתח מקסימוב את חנות הדגל של מוקאיה בכיכר המדינה בתל אביב. החנות מציעה מגוון רחב של פרלינים, טבלאות שוקולד, ומוצרים נוספים, כולם מיוצרים בעבודת יד ובאיכות בלתי מתפשרת. העיצוב האלגנטי והאווירה היוקרתית בחנות משקפים את המחויבות של מקסימוב למצוינות ולחדשנות בתחום השוקולד.
השתתפות במיזם The Macallan
בפברואר 2022, הצטרף מקסימוב למיזם קולינרי של מותג הוויסקי “The Macallan”, שבו השתתפו טובי השוקולטיירים בישראל. במסגרת המיזם, יצר מקסימוב ארבעה פרלינים בהשראת הוויסקי, המדגישים את חיבתו לניגודי טעמים:
1.פרלין שוקולד חלב עם פיסטוק מריר.
2.פרלין פטל עם שוקולד מריר.
3.פרלין מריר מנגרי 64%, המדגיש את איזון הטעמים בהרמוניה של הקקאו.
4.פרלין המשלב שוקולד מריר עם מרציפן פיסטוק ודובדבן אמרנה.
בנוסף, יצר פרלין בהשראת הוויסקי “The Macallan Rich Caca”, המשלב שוקולד לבן עם מילוי קרמל וויסקי, המדגיש את השילוב בין מתיקות למרירות.
הפילוסופיה שמאחורי היצירה
מקסימוב מאמין שרוקחות טעמים מגיעה משילוב בין אהבותיו האישיות לביקורות מהסביבה. הוא שואף ליצור פרלינים המפתיעים את החך, תוך שמירה על איזון והרמוניה בין הטעמים. לדבריו, הוא פחות מתחבר לטעמי קיצון, אך אוהב להפתיע עם ניגודים מעניינים כמו מתוק וחריף או מתוק ומלוח.
מגוון המוצרים במוקאיה
במוקאיה ניתן למצוא מגוון רחב של פרלינים, טבלאות שוקולד, אגוזים מצופים, וביצי שוקולד מפוסלות. המוצרים משלבים טעמים ייחודיים כמו אגוזי לוז מצופים בשוקולד פטל, אגוזים בציפוי שוקולד פסיפלורה ופלפל קאיין, ושברי שוקולד פטל-לימון. כל המוצרים מיוצרים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ושוקולד מריר משובח.
סדנאות שוקולד
בנוסף למכירת מוצרי שוקולד, מציע מקסימוב סדנאות שוקולד לקהל הרחב. הסדנאות מתקיימות במפעל הבוטיק בתל אביב, ומאפשרות למשתתפים ללמוד על תהליך ייצור השוקולד, ליצור פרלינים בעצמם, ולהתנסות בטכניקות שונות של עבודה עם שוקולד מריר.
הכרה והערכה בתחום
מקסימוב זכה להכרה והערכה רבה בתחום השוקולד בישראל. השתתפותו במיזמים קולינריים, כמו שיתוף הפעולה עם “The Mac”, והפתיחה המוצלחת של חנות הדגל בכיכר המדינה, מעידים על מעמדו כאחד השוקולטיירים המובילים בארץ.
סיכום
סיפורו של עודד מקסימוב, מהמעבר מעולם הפנצ’ריות לעולם השוקולד, דרך הקמת מוקאיה ויצירת פרלינים ייחודיים, מהווה השראה לכל מי שחולם להגשים את תשוקותיו.