LOADING
עגלת קניות

אין מוצרים בסל הקניות.

tel email whatsapp instagram
logo

טופס הצעת מחיר

אנא מלא את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

    בין אם אתם בשלנים חובבים או קונדיטורים בתחילת דרכם, אם חלמתם להכין טראפלס קטיפתיים או טבליות שוקולד בעבודת יד עם “קראנץ’” מושלם – זה המקום להתחיל בו. במדריך הבא נצלול אל אחת הטכניקות החשובות בעולם השוקולד – טֶמְפֵּרוּר – שמעניקה לשוקולד מראה מבריק, מרקם חלק ועמידות לאורך זמן. נשבור מיתוסים, נסביר את המדע מאחורי התהליך, וניתן לכם כלים פרקטיים שתוכלו ליישם כבר היום – עם מוצרי השוקולד האיכותיים של מוקאיה.


    מהו טמפרור שוקולד?

    טמפרור שוקולד הוא תהליך של חימום וקירור מבוקר של שוקולד איכותי, שמטרתו לבנות מבנה גבישי יציב של חמאת הקקאו. תהליך זה מאפשר לשוקולד להתייצב באופן אחיד, לזרוח בברק טבעי, ולהיסדק בקול ברור כשתשוברים אותו – כמו שאנחנו אוהבים להגיד: שוקולד עם נוכחות.

    שוקולד שאינו מטומפרר ייראה עכור או מאובק, יפתח “פריחה לבנה” (Bloom), ויתפורר במרקם. לעומת זאת, שוקולד מטומפרר ייתן לכם תוצאה מבריקה, יציבה ומקצועית – כמו שאנחנו מייצרים כל יום במוקאיה.


    למה חשוב לטמפרר שוקולד?

    רבים חושבים שטמפרור הוא רק לשם מראה. אבל בפועל – זה הרבה מעבר:

    1. מראה מקצועי: השוקולד מקבל ברק טבעי שנראה נהדר בכל מארז מתנה, קינוח או טבלה.

    2. מרקם ו”סנאפּ”: שוקולד מטומפרר נשבר בצליל ברור ומספק, ונמס על הלשון בצורה אחידה.

    3. עמידות בטמפרטורת החדר: טמפרור יוצר שוקולד שלא נמס בקלות ומחזיק מעמד לאורך זמן.

    4. מניעת פריחה לבנה (Bloom): התהליך מפחית משמעותית את הסיכון להיווצרות שכבת סוכר או שומן לבנה על פני השוקולד.

    5. תוצאה מקצועית גם בבית: בין אם אתם מצפים פרלינים, יוצקים תבניות, או מקשטים עוגות – הטמפרור יבטיח תוצאה סופית מרשימה.


    מתי צריך לטמפרר שוקולד?

    • כאשר יוצקים שוקולד לתבניות

    • כשמצפים טראפלס, אגוזים או פירות

    • בהכנת טבליות שוקולד בעבודת יד

    • בעבודה עם שוקולד לקישוט קינוחים

    • בעת יצירת קישוטי שוקולד כמו סלסלות, שבבים או שברי שוקולד


    אילו סוגי שוקולד מתאימים לטמפרור?

    במוקאיה אנו ממליצים לעבוד עם שוקולד איכותי – כזה שמכיל חמאת קקאו טבעית ולא שומנים צמחיים חלופיים. ככל שאיכות חומר הגלם גבוהה יותר – כך התוצאה תיראה טוב יותר. ניתן לטמפרר שוקולד מריר, חלב ולבן, אך לכל סוג טווחי טמפרטורה משלו.

    טמפרטורות מומלצות לטמפרור:

    • שוקולד מריר: 45–50°C להמסה / 27–28°C לקירור / 31–32°C לעבודה

    • שוקולד חלב: 40–45°C / 26–27°C / 29–30°C

    • שוקולד לבן: 38–42°C / 25–26°C / 28–29°C


    מה צריך כדי לטמפרר שוקולד בבית?

    • שוקולד איכותי – שוקולד למטבח או טבליות פרימיום של מוקאיה

    • מדחום דיגיטלי – לשליטה מדויקת בטמפרטורה

    • קערת נירוסטה או זכוכית חסינת חום

    • סיר קטן – ליצירת בן-מארי (אמבט אדים)

    • מרית סיליקון – לערבוב אחיד

    • משטח עבודה יבש ונקי – אפילו טיפת מים תגרום לשוקולד להיתפס (seize)


    שיטת הטמפרור – שיטת ה-Seed (הזרע)

    זו השיטה הקלה והאמינה ביותר לטמפרור שוקולד ביתי:

    1. קוצצים את כל השוקולד לחתיכות קטנות. וודאו שאתם עובדים עם שוקולד איכותי.

    2. ממיסים שני שלישים ממנו על בן-מארי – לאט ובזהירות, עד שהוא מגיע לטמפרטורה הגבוהה בהתאם לסוג.

    3. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את השליש הנותר (ה”זרע”) תוך ערבוב רציף. השוקולד יתקרר וייכנס לטווח העבודה הנכון.

    4. אם יש צורך – מחממים קלות (פולסים קצרים במיקרוגל) עד להגעה לטמפרטורת העבודה.

    זהו, השוקולד מוכן לשימוש. טבלו, יצקו, עבדו – ואל תשכחו ליהנות מהתהליך!


    טיפים להצלחה בטמפרור שוקולד איכותי

    • דיוק בטמפרטורה הוא קריטי – שוקולד הוא חומר רגיש.

    • עבדו רק על משטח יבש לחלוטין.

    • הימנעו מערבוב אגרסיבי – ערבוב עדין ושיטתי יספיק.

    • שמרו על סבלנות – שוקולד אוהב יחס עדין וזמן.


    רעיונות לשימוש בשוקולד מטומפרר

    • הכנת טבליות שוקולד בטעמים מיוחדים – נסו לשלב מלח ים, תבלינים, או קליפת תפוז מגוררת

    • יצירת מארזי שוקולד בעבודת יד – מתנה מושלמת לחגים, ימי הולדת ואירועים

    • ציפוי פרלינים וטראפלס – לקבלת ציפוי אחיד, חלק ויציב

    • עיטורי שוקולד לקינוחים – רצועות, שבבים, עלים מגולפים ועוד

    • טבילת פירות, אגוזים או מרשמלו – לחטיף ביתי ואלגנטי


    רוצים ללמוד עוד? הצטרפו לסדנאות השוקולד האיכותי של מוקאיה

    אם אתם מעוניינים להעמיק את הידע שלכם בעולם השוקולד, מוקאיה מציעה סדנאות שוקולד חווייתיות ומקצועיות בלב תל אביב. הסדנאות מועברות על ידי עודד מקסימוב ושוקולטיירים מנוסים, ומיועדות לכל הגילאים ולמגוון אירועים, כולל ימי הולדת, מסיבות רווקות, סדנאות זוגיות, ימי גיבוש לעובדים ועוד. במהלך הסדנה תלמדו על תהליך ייצור השוקולד, תתנסו בהכנת פרלינים בעבודת יד, ביצי שוקולד, שוקולד ממותג ועוד הפתעות מתוקות. הסדנאות מתקיימות במפעל שלנו בתל אביב.

    סדנאות שוקולד במרכז הן חוויה לכל החושים. רק הריח המדהים של השוקולד יכול לגרום לכל אחד ואחת מאתנו להתחיל לפנטז על הטעם המופלא שלו, ממש כמו בתור ילדים. אין ספק כי זו יכולה להיות חוויה מגבשת לכל המשפחה, אין דבר נפלא יותר מלחלוק את האהבה הטהורה והמתוקה הזו עם האנשים שאנחנו אוהבים מוקאיה שמחים להציע לכם סדנאות שוקולד לכל אירוע שתרצו. החל מסדנאות זוגיות ועד לפעילות קבוצתית מהנה.

    מה תוכלו ללמוד במסגרת סדנאות השוקולד?

    השוקולד הוא אחד המאכלים האהובים ביותר בכל רחבי העולם, כך שאין זה מפתיע לגלות כי אנשים רבים נמשכים לסדנאות שוקולד במרכז. זוהי ההזדמנות שלכם ללמוד את כל מה שניתן על תהליך ייצור השוקולד וכל הדרכים לשלב בו טעמים מיוחדים. חלק מהנושאים הנלמדים במסגרת סדנאות שוקולד במרכז כוללים:

    • תכונות השוקולד.
    • הדרכים ליצור מעדני שוקולד.
    • מקורות השוקולד.
    • סוגי שוקולד שונים.
    • טכניקות עבודה שונות עם שוקולד.
    • איך מחברים טעמים שונים עם סוגי שוקולד.
    • והשלב הכיפי מכל, הטעימות.

    שוקולד הוא מזמן לא רק חפיסה שמחולקת לריבועים. גם אז הוא היה טעים, אבל היום תוכלו למצוא סוגים שונים, צורות מפתות וטעמים מגוונים אשר יצליחו לדגדג לכם את בלוטות הטעם ולחשוף אתכם לעולמות חדשים שלא ידעתם שקיימים. זה הזמן להתחיל ולהתנסות בשילובים מוזרים, לימון, פיסטוק, או חמוציות, אתם אפילו יכולים להוסיף שמיר לשוקולד ולראות מה קורה. אם גם אתם לא יכולים לעבור יום בלי שוקולד, הרי שהסדנאות המיוחדות של מוקאיה מיועדות לכם! בוא להתנסות ולגלות טעמים חדשים ומיוחדים שלא חשבתם שעולם השוקולד יכול להציע לכם, להנות ממתנות שוקולד ועוד.


    לסיכום

    טמפרור שוקולד איכותי הוא לא רק טכניקה מקצועית – הוא שער לעולם חדש של יצירה קולינרית. כל אחד יכול ללמוד, להתנסות וליצור בבית שוקולד מבריק, יציב ונמס בפה – בדיוק כמו זה של מוקאיה.

    close

    לקבלת ייעוץ עם נציג השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

      אולי יעניין אותך

      הצהרת נגישות

      הצהרת נגישות מוקאיה שוקולד, אחראית על הקמת והפעלת אתר : https://www.mokaya.co.il. אנו...

      לכתבה המלאה >
      post-image
      קפה ושוקולד: מדריך לשילוב טעמים הישר ממוקאיה בכיכר המדינה

      אין כמו שילוב של קפה איכותי עם שוקולד משובח כדי לשדרג כל...

      לכתבה המלאה >
      post-image
      טעמי שוקולד קיץ 2025: לימון, פטל או אולי במבה אדומה?

      קיץ 2025 מביא עמו בשורות מרעננות לעולם השוקולד בישראל ובעולם. שוקולטיירים מובילים...

      לכתבה המלאה >
      WhatsApp WhatsApp